Księga Potraw
Leczo wielowarzywne

Składniki:

1 główka średniej kapusty (pokroić grubo),

0,5 kg fasoli ,,Jaś” (ugotować),

0, 5 kg kiełbasy (podsmażyć z cebulą),

0, 5 kg  pieczarek (pokroić w paski),

3 duże marchewki (pokroić w kostkę),

0, 5 kg pomidorów (pokroić w kostkę),

Sposób przygotowania:

Wszystko przełożyć do rondla i prażyć ok. 40 min. Kiedy wszystkie warzywa są miękkie posolić łyżeczką soli, dodać 1 dużą łyżkę Vegety. Dodać listek bobkowy, 7 ziaren ziela angielskiego, cukier i pieprz do smaku. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy rozcieńczony wywarem. Można tez dodać zasmażkę z dwóch łyżek mąki i koniecznie posiekany koperek. Dusić 5 minut.

Przepisy Wandy Sutuły